99 saker med Erik & Mackan – Del 10 säsong 3

Tyska Nürburgring är en av världens farligaste racerbanor. Över 200 personer har kört ihjäl sig i de 73 vindlande kurvorna som utgör banans mest riskfyllda del, Nordschleife (Nordslingan). Att köra ett varv där är av uppenbara skäl ett måste för varje våghals som har ett TV-program, även så Erik och Mackan. I årets sista 99 saker… får vi även veta hur de där ostarna gossarna började lagra i första avsnittet nu smakar. Och så försöker de hitta det perfekta sättet att bryta upp ett kassaskåp. När Erik och Mackan var små pojkar var Jönssonligan deras stora idoler. Inget imponerade mer på dem än när Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson meddelade att han hade en plan eller när han med flinka fingrar tog sig in i ett kassaskåp av märket Franz Jäger. Nu kunde vår dynamiska duo inte uppbringa just ett Franz Jäger-skåp utan fick nöja sig med ett toppmodernt. Först försöker de knäcka den digitala koden. Sedan åker storborren fram. Ja, Erik och Mackan testar en rad metoder innan de till slut tar sig in i det sega kassaskåpet. Mackan high five:ar rallyföraren Richard Göransson I 240 knyck efter ett lyckat lopp på Nürburgring. Han har just klarat Nordschleife, den 20 830 meter långa och 73 kurvor snåriga delen av racerbanan. Olyckor är ofta förekommande här och det är inte ovanligt att banan stängs tillfälligt för bortforsling av kraschade fordon och skadade förare. Så det är klart att Mackan är glad. Frågan är nu, varför surar Erik? I avsnitt ett av årets säsong av 99 saker… placerades tre ostar ut för lagring. En hamnade i ett omklädningsrum, en på ett kontor och en i ett rökrum på krogen. Nu har ostarna mognat klart och den franska ostmästaren Clarence Gosdidier ska nu avslöja vilken lagringsplats som har gett bäst resultat. Avsnitt 10 av 10

  • Mackan Edlund
  • Erik Ekstrand

99 saker med Erik & Mackan sänds på TV6

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *