Agenda – Del 7 av 18

Agenda - Har vi verkligen landa på månen? Var Hitler riktigt nära att starta en atombomb? Finns det en hemlig grupp av mäktiga människor som försöker ta över v...

Fördjupande samhällsprogram om aktuella händelser i Sverige och världen. Del 7 av 18. Arbetslösheten i Sverige är över 8 procent. Hur ska vi få jobben tillbaka? I studion Hillevi Engström (M), nyutnämnd arbetsmarknadsminister. Reportage från Kongo Kinshasa, där över 300 kvinnor våldtogs av milissoldater tidigare i höstas. Intervju med Margot Wallström, FN:s ansvariga för arbetet mot sexuellt våld i konflikter, som just kommit tillbaka från krigszonen. I veckan inleddes en rättegång om diskriminering av romska skolbarn i Vetlanda. Det väcker hemska minnen hos dem som var med under de så kallade Tattarkravallerna i Jönköping för sextio år sen, där stadens resande misshandlades medan polisen stod med armarna i kors. Programledare: Marianne Rundström. Även i SVT1 senare i dag, SVT2 11/10 och SVT2 13/10. Textat sid. 299. Visas i SVT Play.

Columbo 1990: Columbo cries wolf & Agenda for murderCOLUMBO CRIES WOLF: När en kvinnlig chef för en tidning försvinner, riktar Columbo blickarna mot hennes affärspartnerAGENDA FOR MURDER: När en man med starka politiska kontatkter – och ett starkt motiv att mörda – är den sista att se en man som tros ha begått självmord i livet, misstänker Columbo att någonting inte står rätt till.

Agenda sänds på SVT2

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *