Generation Fett – Del 4 säsong 2

I veckans avsnitt av Generation fett besöker vi den exklusiva internatskolan och överviktskliniken Wellspring Academy. Här sätts feta barn, för en kostnad på cirka 50.000 kronor i månaden, på en annorlunda diet för att gå ner i vikt. Jordnötssmör, sylt, chips och sockriga efterrätter står ständigt på menyn. Skolans syn på en effektiv och nyttig kosthållning skiljer sig markant från den svenska. Men skolan kan uppvisa resultat – de feta barnen rasar i vikt med hjälp av jordnötssmör. Generation fett och programledaren Lotta Lindmark reser i veckans program till Fresno i Kalifornien. Här besöker hon den mycket exklusiva överviktskliniken och internatskolan Wellspring Academy. Här skiljer sig synen på en nyttig kosthållning markant från den som lärs ut i t.ex. Sverige. Här är det tillåtet att äta chips, sockriga efterrätter och barnens favoritmacka den så kallade Elvis-mackan, (”Jelly-peanutbutter and banana sandwich”) serveras varje dag. Wellspring har förändrat flera hundra unga människors liv. De tar emot ungdomar från hela världen. Men smakar det så kostar det. Föräldrarna till barnen som söker hjälp och skriver in sig på skolan kan räkna med en kostnad på cirka 50.000 kronor, i månaden. Wellspring är därför primärt en klinik för välbeställda överviktiga barn. På Wellspring träffar vi 19-åriga Alexandra från Ystad som länge försökt gå ner i vikt och som tack vare sitt besök på kliniken verkar lyckas. Vi träffar även amerikanske Juel som gått ner 60 kilo på ett år och därmed halverat sin vikt. Hon är en av skolans mest lyckade elever och beröms av såväl lärare som tränare. Audrey har precis anlänt till Wellspring och har som de flesta andra på skolan en tuff uppväxt. Audreys resa till en smalare värld har bara börjat… Avsnitt 4 av 4

Generation Fett sänds på TV3

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *