Intervju med systrarna och medieprofilerna Amanda Schulman och Hannah Widell. De är aktuella med en ny personlig bok som handlar om såväl glädje som sorg. Susanne Jonsson lagar god mat i Go’kvälls kök. Veterinären Jeremias Wedin ger råd om hur vi tar hand om våra husdjur på bästa sätt.
Etikett: News
Vi får följa med den norska AI-forskaren Inga Strümke in i AI-världen, bakom kulisserna hos militären och till Facebooks robotlabb. I krigen i Ukraina och Gaza avgör ibland AI-program vilka människor som ska attackeras och i sociala medier visas otäcka bilder för barn som inte kan sluta scrolla. Samtidigt kan AI rädda liv i vården och i tunnelbanan. Men forskare vill nu sätta gränser för hur IT-jättarna använder den nya tekniken.
Veckans lördagsgäst är författaren Björn Ranelid. Han berättar om sin nya roman och gör Go’kvälls tidsresa. Björn berättar om tre år som varit lite extra betydelsefulla i hans liv. Camilla Hamid bakar godsaker i Go’kvälls studio och floristen Gabriella Ytterbom gör vackra buketter av sånt som finns i trädgården just nu.
Programmet som förklarar varför saker är som de är, hur de borde vara, och skämtar om sånt som är politik och sånt som man inte vet är politik. Programledare är komikern Messiah Hallberg.
Middagsbjudning med dansaren och TV-profilen Dermot Clemenger. Han berättar om tre personer som betytt mycket i hans liv. C-G Karlsson recenserar en biopremiär och tipsar om sevärda tv-serier. Artisterna Linda Pritchard, Malena Tuvung och John Martin Bengtsson uppträder med två låtar ur musikalen Från Broadway till Duvemåla.
Veckans lördagsgäst är komikern och programledaren Babben Larsson. Hon gör Go’kvälls tidsresa och berättar om tre år som varit viktiga i hennes liv. Susanne Jonsson lagar god helgmat i studion och vintageexperten Miriam Parkman visar hur man gör snygga retrofrisyrer till vårens och sommarens fester.
Skådespelaren Magnus Skogsberg Tear berättar om sin debut som musikalartist i showen De’ e’ det här vi kallar kärlek. Magnus gör också Go’kvälls tidsresa och väljer ut tre år som varit viktiga i hans liv. Konditorn Roy Fares bakar godsaker i studion och musikjournalisten gör en spännande spaning i musikens värld.
En konsttjuv är redo att berätta. Från konserthus, bibliotek, kyrkogårdar och torg har saker försvunnit. Uppdrag granskning tar upp jakten på stulna konstskatter och hittar dem hos en kulturintresserad elit.
Intervju med artisten Andreas Wijk. Han gör Go’kvälls tidsresa och berättar om tre år som varit betydelsefulla i hans liv. Kocken Anders Samuelsson lagar god helgmat i studion och barberaren Elias Habibson ger tips och råd om hur man bäst tar hand om skägg och mustasch.