Kjelles smakresa i Asien – Del 1 säsong 1

Kjell Bergqvist må ha en något skeptisk hållning till de mer exotiska matvanorna man kan hitta i Asien, men smaka måste han ju. För sådan är han. Nyfiken. I premiären av Kjelles smakresa i Asien får vi följa med den folkkära skådespelaren och Asienfantasten Kjell Bergqvist till Singapore. Detta är ett land med mycket hög levnadsstandard och en modern puls. Men den meny Kjelle får smaka av är inte modern och inte något som Guide Michelin skulle ge några stjärnor till. Här handlar det om traditioner, föda som har några generationer på nacken. Allt har en funktion. Maten kan förbättra potensen, rena kroppen på gifter eller ge energi. Kjell får snabbt sällskap av Edmund Chen, en glad kille som kan allt om de lokala specialiteterna. Edmund tar med Kjelle till en frukthandlare så att han får smaka på Durian. En hårt stinkande frukt som osar lika illa som surströmming. På sin jakt efter Durian hamnar han på en köttmarknad där levande grodor flås och där sköldpaddor ligger i presentkartonger, redo att tillagas. Sedan blir Kjelle erbjuden att äta krokodilfötter. Detta är bara början på ett gastronomiskt äventyr av stora mått. Efter många prövningar får Kjelle till slut delta i en festmåltid… där han själv måste laga till en god chilikrabba. Guiden Edmund bjuds in till middagen och där avslöjas det att han är Singapores största action-skådespelare. Kjelle finner sig och berättar om sin senaste action-film, Åsa-Nisse – wälkom to Knohult. Avsnitt 1 av 6.

  • Kjell Bergqvist

Kjelles smakresa i Asien sänds på TV3

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *