Kniven mot strupen – Del 9 säsong 1

Två mil utanför Kalmar ligger anrika Vassmolösa Gästgifveri som varit knutpunkt för resande sedan Erik XIV:s dagar. Krögarna har ingen aning om varför gästerna har slutat komma – samtidigt som de gärna sätter upp pulvermos på menyn. Gästgifveriet hade en gång ett milsvitt rykte om att ha traktens bästa mat, men det är ett rykte som har försvunnit i en dimma av medelmåttighet. På 1600-talet infördes flera lagar om att större gårdar skulle erbjuda resande, exempelvis kurirer, mat och husrum. Det var också början på Vassmolösa Gästgifveris långa historia som viktig knutpunkt för resande längs den svenska östkusten. Men idag har både resande och lokalbefolkningen slutat att besöka det anrika gästgiveriet. När Alexander Nilson testar maten medger han att det mesta smakar gott och vällagat, men det är inte tillräckligt bra för att Kalmarborna ska tycka det är värt att åka två mil för att betala 200 kronor för en varmrätt. Dessutom blir Alexander chockad när han får pulvermos till en röding som kostar 205 kronor. Stjärnkocken tycker att menyn saknar identitet och kvalitet sett till historien och den fina miljön på den pampiga herrgården. Vassmolösa Gästgifveri förtjänar bättre än dagens meny! Avsnitt 9:10

Kniven mot strupen sänds på TV3

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *