Pluras kök Spanien – Del 2 säsong 3

I andra avsnittet av Pluras kök Spanien kommer rockstjärnan Maja Ivarsson och komikern Henrik Schyffert på besök. Påhejade av Schyfferts rättframma frågor kantrar samtalet snart över i högst privata frågor om fisar på scenen och Majas hemliga svenska superhit. Veckans meny består av tapas, kaninpaella och Crema Catalana, där jägaren Schyffert visar hur man flår en kanin. Dessutom blir det som vanligt spontansång och samtal om livet, kärleken, trender och trams. Precis som tjuren Ferdinand drar allas vår favorit Plura nu till Barcelona. Där sitter han under sin egen ek, byggd av vinkorkar och de katalanska syrsornas nattliga sång. Annars är allt som vanligt. ”Honom ska vi ha”, ropar den svenska nöjeseliten och reser i en aldrig sinande ström till Pluras spanska middagsbord. Med sig på resan har han förstås filmregissören Måns Herngren och rockstjärnan Maria Andersson som folierar honom likt två sällskapssjuka pikadorer. Låt festen börja. Olé! I Pluras kök Spanien får vi umgås lite längre med både Plura och hans gäster som nu stannar två kvällar. Tillsammans med Plura, Maria och Måns gör gästerna dagsutflykter till kända krogar och vingårdar för att insupa den spanska matkulturen. Sen åker de förbi de lokala marknaderna för att köpa råvaror till kvällens middag, som de tillreder medan hundarna skäller mot solen som sjunker bakom de katalanska bergen. Låter det trevligt? Det tycker gästerna också, för det är nu den långa spanska middagen börjar. Trevliga samtalsämnen avlöser varandra tills grannarna skriker latinska okvädningsord till de kvällspigga svenskarna. Det är bara Evert Taube som saknas för att bilden ska bli komplett. Veckans meny: Tapas (padrones, gambas a la plancha, sniglar på katalanskt vis), kaninpaella och Crema Catalana. Avsnitt: 2 av 8

  • Plura
  • Måns Herngren
  • Maria Andersson

Pluras kök Spanien sänds på TV3

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *