Tagg: Antikrundan

Svensk antikvitetsserie från 2019. Åter i Värnamo. Experterna får värdera konst av Erik Olsson, ett fint fickur, en stol av Bruno Mathsson och saker som en gång ägdes av Evert Taube. En vas köpt på loppis visar sig vara ett fynd. Vi avslöjar dessutom en av orterna som ”Antikrundan” besöker nu i sommar

Svensk antikvitetsserie från 2019. I Malmö värderas konst av Max Walter Svanberg liksom en rysk silverservis, några armbandsur, en läsljusstake och några vintageplagg, bland annat. Ett krus som kan ha ägts av Carl Michael Bellman undersöks. Och så avslöjar vi en av orterna som Antikrundan besöker nu i sommar

Svensk antikvitetsserie från 2019. Programmet återvänder till Borgholm. Experterna får värdera konst av Ove Baertling, ett gammalt picknickset, en silversked och autografer av samtliga medlemmar i Beatles. Vi avslöjar en av orterna som ”Antikrundan” besöker nu i sommar. Och är 1700-talsskjortan med hål och blod verkligen en skjorta som Karl XII har burit?

Svensk antikvitetsserie från 2019. I Umeå får experterna värdera konst av både Bengt Lindström och Primus Mortimer Pettersson. En jardinaire, ett par taburetter, ett jämtskåp och ett armbandsur värderas också. Och en gammal behållare i porslin för saliv – finns det något värde i en sådan?

Svensk antikvitetsserie från 2019. 30-årsjubilerande Antikrundan landar i Lerum. Experterna värderar en marmorstaty, möbler av såväl Finn Juhl som Johannes Fundberg. Tavlor, en trollask, finsk glaskonst och ett silverstop värderas också. Och vad kan en hockeytröja med autograf av Wayne Gretsky vara värd?

Svensk antikvitetsserie från 2019. Från Värnamo i Småland. En litografi av Picasso överraskar, liksom Musselstolen tillskriven Philip Arctander. En unisexoverall av Sighsten Herrgård värderas och ett par boxhandskar med Jack Dempseys autograf med en märklig historia värderas också

Svensk antikvitetsserie från 2019. Från Borgholms slottsruin. Experterna får värdera ett stort trälejon, konst av Osslund, en garderobsdörr av Edelmann, ett armbandsur och en köksduk med broderade autografer. En märklig skjorta med hål och blodfläckar påstås har burits av Karl XII. Kan det stämma?

Svensk antikvitetsserie från 2019. På Torup slott utanför Malmö får experterna se både dansk och svensk konst. Ett schack från 1800-talet visar sig vara en dyrgrip. Ett vindsfynd kan vara en värdefull skiss av GAN. Och vad kan fotbollsmålvakten Ronnie Hellströms två guldbollar vara värda?

Svensk antikvitetsserie från 2019. Från Hagaparken i Solna. Trogna tittaren kronprinsessan Victoria visar en kär ärvd silverdosa. Experterna får se konst av både Le Corbusier och Olle Olsson Hagalund. Och karmstolen som två systrar ärvt; en vill slänga den, en tror att den är värdefull. Vem har rätt?

Svensk antikvitetsserie från 2019. Minns du kvinnan med fyndtavlan som legat gömd i flera år eftersom den inte passade till soffan?. Eller mannen som tänkte slänga den gamla kartboken från vinden som var värd flera hundra tusen?. Det blir både tårar och skratt i Antikrundan 30 år när programmet firar med en tillbakablick på åren som gått