Tagg: Antikrundan

Svensk antikvitetsserie från 2019. Från Hagaparken i Solna. Trogna tittaren kronprinsessan Victoria visar en kär ärvd silverdosa. Experterna får se konst av både Le Corbusier och Olle Olsson Hagalund. Och karmstolen som två systrar ärvt; en vill slänga den, en tror att den är värdefull. Vem har rätt?

Svensk antikvitetsserie från 2019. Minns du kvinnan med fyndtavlan som legat gömd i flera år eftersom den inte passade till soffan?. Eller mannen som tänkte slänga den gamla kartboken från vinden som var värd flera hundra tusen?. Det blir både tårar och skratt i Antikrundan 30 år när programmet firar med en tillbakablick på åren som gått

Svensk antikvitetsserie från 2018. Härnösand bjuder på en stor variation av föremål. Konst från såväl Bengt Lindström som Türki, ett konsolbord och en Muslingstol, en viktsats som förbryllar och en kamera som imponerar. Och så målerischablonerna som användes när Sundsvall skulle byggas upp igen efter den stora branden

Svensk antikvitetsserie från 2017. Säsongen avslutas i Sandviken. Experterna värderar både dyrgripar och loppisfynd. Vi följer upp när några av föremålen som tidigare värderats i Antikrundan nu har sålts. Dessutom presenteras sommarens turnéplan. Kanske kommer programmet till en ort nära dig?.

Svensk antikvitetsserie från 2017. Återigen i goa Göteborg. Experterna får se många fascinerande föremål. Ett tebord, en kinesisk luktdosa, ett par karmstolar med taburett, en tavla av Isaac Grünewald och en annan av Heléne Schjerfbeck. Och så en tennterrin och ljusstakar från rokokotid.

Svensk antikvitetsserie från 2017. Antikrundan landar återigen i soliga Västervik. Experterna värderar en singel av Hootenanny Singers, en Döderhultaren och en Philip von Schant. Dessutom tavlor av Carl Larsson, en lampa av Emile Gallé och ett par söta nattljusstakar som visar sig vara lite ekivoka.

Svensk antikvitetsserie från 2017. I Sandviken. Experterna får se finskt glas, en autograf av Jimi Hendrix, en tavla av Björn Ahlgrensson och en klänning av Katja of Sweden. Och så undersöks en stor och tung buddhafigur.

Svensk antikvitetsserie från 2017. I Sandviken. Experterna får se finskt glas, en autograf av Jimi Hendrix, en tavla av Björn Ahlgrensson och en klänning av Katja of Sweden. Och så undersöks en stor och tung buddhafigur.

Svensk antikvitetsserie från 2017. Återigen på Artipelag i Gustavsberg. Experterna får se en samling punschetiketter, broderade plånböcker från 1700-talet, en OS-servis, en Hasselbladskamera och porslin från Gustavsberg. Dessutom några tavlor utsmugglade ur Berlin under andra världskriget.