Svensk matlagningsserie från 2018. Det har blivit dags för blindtest. Deltagarnas smaksäkerhet sätts på prov när de med förbundna ögon får prova tio olika smaker. Därefter ska de skapa en dessert med en speciell grönsak i fokus
Etikett: Dessertmästarna
Svensk matlagningsserie från 2018. Deltagarna ska återskapa Sebastiens barndomsklassiker, Ile flottante, som ingen av de tävlande har hört talas om. I den kreativa utmaningen delas de tävlande in i två lag och ska elegant fylla varsitt trevåningsfat med lyxiga bakverk till ett afternoon tea
Svensk matlagningsserie från 2018. Deltagarna börjar med en teknikstafett. Vinnaren får tio minuters försprång i den stora tävlingen som går ut på att i dessertform hylla en plats som ligger dem varmt om hjärtat. En av de tävlande får anledning att be sin hemstad om ursäkt
Svensk matlagningsserie från 2018. De åtta deltagarna får direkt i uppdrag att presentera sig själva i dessertform. Det blir en härlig blandning. Givetvis möts de tävlande direkt av en twist, som snabbt visar deras olikheter vid bakborden. En av deltagarna drabbas av ett dramatiskt sabotage
Svensk matlagningsserie från 2017. Finalisterna möts i tre snabbutmaningar där smaksäkerhet, fingerfärdighet och tekniska färdigheter sätts på prov. I den avgörande tävlingen ska de skapa en pampig, god och vacker bröllopsdessert som räcker till att göra minst 20 gäster belåtna
Svensk matlagningsserie från 2017. Bara tre deltagare kvar. Först ett prov i molekylärgastronomi de ska skapa len och god glass med hjälp av flytande kväve, en avancerad teknik. Därefter följer kvällens stora utmaning, att med fantasi och kreativitet bygga en buffé med halloweentema
Svensk matlagningsserie från 2017. De fyra deltagarna ska bygga så höga torn de bara kan av skört och hett spunnet socker. De bränner sig och får mjölksyra, och precis när vinnaren ska koras kollapsar en av de tävlandes bygge. Kvällens stora utmaning är att skapa mingeldesserter
Svensk matlagningsserie från 2017. Fem sockerbagare ska bli fyra, och deltagarna får i uppdrag att göra en hög och graciös pavlova. Vissa tar emot uppgiften med entusiasm medan andra fasar för den. Resultatet blir väldigt varierande, och bara en av de tävlande lyckas imponera på juryn