Etikett: Livet blir bättre

Ken Ring är en av Sveriges största hiphopartister. Idag har han en stor familj och äger en gigantisk gård i Kenya. Men vägen dit har varit både mörk och krokig. Han växte upp i en kriminell miljö i Hässelby. När han var 7 år fick hans mamma svår cancer. Och när han som 14-åring åkte till Kenya för att begrava sin mamma fick han veta av socialtjänsten att han inte fick komma hem. Trots att Ken var ett barn tvingades han ta sig till Sverige på egen hand. Där började ett destruktivt liv. – Av mina tjugo barndomsvänner är kanske tolv i livet idag, åtta sitter inne och två är heroinmissbrukare, säger han. Avsnitt 6 av 6.

Livet blir bättre sänds på TV3

När Gabriel Forss vann Melodifestivalen 1997 strålade han av glädje på bilderna. Men bakom de glittrande ögonen plågades han av svår panikångest. Han hade fortfarande inte accepterat sin homosexualitet. Ända sedan skoltiden hade han attraherats av killar, känslor som kolliderade med familjens djupt kristna tro. Det gick så långt att han tänkte ta sitt liv. Idag vet han att det finns en given plats för alla, och det vill han dela med sig av. – Min gud var fruktansvärd, han var så sträng, jag var livrädd för honom, säger Gabriel Forss. Avsnitt 5 av 6.

Livet blir bättre sänds på TV3

Magnus Hedman hade allt men spelade bort det i livets lotteri. I Livet blir bättre följer Renée Nyberg med honom från uppväxten i fattiga Vårby via miljonregnet i Glasgow och tillbaka till ett liv raserat av missbruk och dåliga beslut. Idag har Magnus rest sig upp igen och lever för sina barn. – Nu är det människan och inte fotbollsspelaren Magnus som mår bra. Magnus Hedman är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Han tjänade mångmiljonbelopp i storklubbar som Chelsea och Celtic, han vann Guldbollen och deltog i flera VM och EM som svenska landslagets förstemålvakt. Dessutom levde han i ett omsusat äktenskap med tv-profilen och mamman till hans två barn Magdalena Graaf. Men när karriären tog slut kom tomheten. Vilka segrar skulle Magnus sträva efter nu? Sakta men säkert började självkänslan att sippra ner i tomheten. Han fick allt mer ångest och till sist började Magnus döva smärtan med amfetamin. Den första dosen tog han i en kopp kaffe i Falsterbo. – Sekunden som jag tar den där koppen till läpparna sviker jag allt jag har stått för i mitt liv. Amfetaminet var början på ett sällan skådat ras – från stjärnorna rätt ner i dyn. När fallet var slut hade Magnus dömts för doping- och sexköpsbrott. Han hade högar med räkningar från inkassoföretag och kronofogden hemma. Han hade blivit av med alla sina jobb, bland annat på TV4, samtidigt som proffspengarna var slut. Men det var också början på vändningen. Med hjälp av sina barndomsvänner från Vårby gård reste han sig upp och började leva för sina barn och för ett liv bortanför stjärnglansen. Det första steget var att acceptera och stå för sina misstag. – Sanningen är oerhört kraftfull, den gör ont, säger han. Avsnitt 4 av 6.

Livet blir bättre sänds på TV3

När komikern Özz Nûjen var åtta år tvingades han fly genom ett minfält mitt i natten. Då hade han sett sin pappa knäckas av arméns tortyr. Orsaken: Pappan är kurd. De hemska upplevelserna satte djupa spår i Özz, spår som förföljde honom hela uppväxten. Tillsammans med Renée Nyberg reser Özz till norra Irak och besöker Kurdistans södra del. Bara minfältet skiljer honom från barndomens landskap. Idag är Özz Nûjen en hyllad svensk komiker och skådespelare. Han har spelat för utsålda hus med succéföreställningen Dålig stämning. Men livet kunde ha sett annorlunda ut. När Özz var åtta år tvingades han fly från den kurdiska delen av Turkiet. Özz pappa, som var kurdisk motståndsman, hade försvunnit spårlöst efter att ha blivit torterad i fängelse. Nu började en förtvivlad tid, och familjen visste inte ens om deras far var i livet. Efter många månader hörde han till slut av sig, men inte med ett lätt besked. Han befann sig i Sverige och ville att mamman och de fyra barnen skulle fly från Turkiet över den tungt befästa turkiska gränsen. Om Livet blir bättre: Många barn får en tuff start i livet. Ett av sju svenska barn utsätts för våld i hemmet. Mer än 11 000 barn mobbas dagligen. Varje år tar 50 barn livet av sig. Det är nästan ett barn i veckan. I Livet blir bättre möter Renée Nyberg kända svenskar som berättar sina djupt personliga och smärtsamma erfarenheter som barn. Men det är också en berättelse om hur de har lyckats vända sina motgångar till styrka. Deras gemensamma mål är att förmedla hopp till utsatta barn. I den här programserien är budskapet enkelt: Ge inte upp, livet blir bättre. Avsnitt 3 av 6.

Livet blir bättre sänds på TV3

På kort tid rasade allt för Camilla Henemark, då hon gick från firad världsstjärna till utblottad och hemlös. Hon tvingades bo i tvättstugor och under en ramp i Rålambshovsparken. Orsaken stavas missbruk och psykisk sjukdom. När det var som värst var Camilla minuter från att kasta sig ut från Västerbron. – Jag insåg att om jag ramlade i vattnet och drunknade skulle det dröja ett år innan någon ens saknade mig. Camilla Henemark är det närmaste vi kommer en svensk Ikaros. Hon låg etta på listorna i 29 länder med Army of Lovers, gick visningar för Gaultier i Paris och badade i pengar. Privat var hon gift med artisten Johan Renck, idag stjärnregissör, och bodde ståndsmässigt i centrala Stockholm. Men när hon en dag plötsligt fick sparken från Army of Lovers började raset. Den negativa spiralen ledde till separation, missbruk, psykisk sjukdom och till sist total ensamhet och hemlöshet. När det var som värst bodde hon med andra hemlösa under en skateboardramp i Rålambshovsparken på Kungsholmen. Andra kvällar sov hon i tvättstugan i sitt gamla bostadshus. Camilla bestämde sig för att göra sig av med allt och avsluta det här livet. I kvällens Livet blir bättre berättar hon om sina svåra år och hur allting vände tack vare en nära vän som var envis när det var som jobbigast att umgås med Camilla. Avsnitt 2 av 6

Livet blir bättre sänds på TV3

Många barn får en tuff start i livet. Ett av sju svenska barn utsätts för våld i hemmet. Mer än 11 000 barn mobbas dagligen. Varje år tar 50 barn livet av sig. Det är nästan ett barn i veckan. I Livet blir bättre möter Renée Nyberg kända svenskar som berättar sina djupt personliga och smärtsamma erfarenheter som barn. Men det är också en berättelse om hur de har lyckats vända sina motgångar till styrka. Deras gemensamma mål är att förmedla hopp till utsatta barn. I den här programserien är budskapet enkelt: Ge inte upp, livet blir bättre.

Livet blir bättre sänds på TV3

Peter Jöback växte upp med en sjuk och dominant pappa. I de tidiga tonåren blev han sexuellt utnyttjad av en man på teatern där han jobbade. De professionella framgångarna avlöste sedan varandra och karriären snurrade allt snabbare. Behovet av …

Sanna Brådings karriär pekade spikrakt uppåt när hon greps för narkotikabrott 2008. På kort tid rasade allt ner i en svart avgrund. Bakom den glittriga fasaden blottades en ung kvinna som plågades av svåra ätstörningar och missbruk. Likt Ikar…

Emma Igelström är en av världens bästa simmare genom tiderna. Hon har bland annat fyra VM-guld och var första kvinna under drömgränsen 30 sekunder på 50 meter bröstsim. Men i kvällens avsnitt av Livet blir bättre får hon sin viktigaste meda…

När fotbollsspelaren Anton Hysén kom ut som gay vändes livet upp och ner. Alla världens tidningar skrev om det modiga beslutet. I minnet hos många fanns förstås den engelska stjärnan Justin Fashanus självmord efter att ha kommit ut som gay. Ti…