Etikett: Solens mat

Del 6 av 6. I det sista programmet tar Bo Hagström med oss till en okänd del av Italien: de lombardiska alperna. Här existerar fortfarande en gammal fäbodkultur där mjölkbönderna producerar den enda osten i världen som kan lagras i över tio å…

Del 5 av 6: Värdshuset där alla råvaror kommer från egna byn. Bo Hagström åker till byn där maten inte reser. I Madonna degli Angeli, en by i Sabinerbergen norr om Rom, kan det lokala värdshuset presentera en 0-kilometermeny: alla råvaror som …

Del 4 av 6. Bo Hagström tar oss med till byarna där tiden nästan stått stilla. Vi befinner oss i bergstrakterna mellan Toscana och det gamla Romagna. Gino Garzanti och hans familj, tre generationer, driver värdshuset La Pace. Inte mycket har för

Del 3 av 6. Övergödning och miljögifter har förstört många av Europas insjöar. I det tredje avsnittet av Solens mat reser Bo Hagström till Trasimenosjön i Umbrien. Det är Italiens fjärde största insjö. Här lever fiskare och bönder sida v…