Tagg: Sveriges mästerkock

Svensk matlagningsserie från 2019. Det är dags för den nervkittlande final som avgörs i tre deltävlingar. De två amatörkockarna ska laga en förrätt på skaldjur, oxfilé provencale till varmrätt och en dessert med choklad. Det är alltså nu Sveriges mästerkock 2019 utses

Svensk matlagningsserie från 2019. Det är dags för semifinal och amatörkockarna utmanas att komma på en kokboksvärdig idé och ett tillhörande recept. Den som imponerar mest på juryn belönas med en finalplats medan resten måste använda inälvor i den sista elimineringsrundan

Svensk matlagningsserie från 2019. Amatörkockarna överraskas med besök av nära och kära. Tillsammans ska de sen laga en gemensam favoriträtt, men stressen testar relationerna. I utslagningen ger regerande mästarkocken Erik Hammar deltagarna i uppgift att laga anka med fransk touch

Svensk matlagningsserie från 2019. Amatörkockarna utmanas i att laga en allergivänlig lunch till juryn. Men skafferiet är fullt av fällor, så det gäller att vara riktigt försiktig. Utslagstävlingen går ut på att tillaga hälleflundra, en av Markus specialiteter

Svensk matlagningsserie från 2019. Amatörkockarna överraskas med en resa till Madeira. Väl där får de chansen att uppleva öns specialiteter innan det är dags för lagtävling. Den går ut på att laga två rätter med lokala råvaror. Det lag som förlorar gör upp i en spännande duell

Svensk matlagningsserie från 2019. Mischa håller en snabbkurs i smaker och sedan utmanas amatörkockarna att laga en varmrätt som innehåller de fem grundsmakerna. En svår uppgift för deltagarna, alltså. I elimineringstävling gäller det att laga en vegetarisk rätt

Svensk matlagningsserie från 2019. Amatörkockarnas drömmar slår in – för en kväll. De delas nämligen upp i två lag och får driva en varsin pop-up-restaurang. Deras gäster är kända matinfluencers, så det gäller att deltagarna är på tå. I utslagningsutmaningen är temat apelsin

Svensk matlagningsserie från 2019. Krögaren Erik Videgård är gästjury och han visar sina favoritsmaker från det kinesiska köket. Amatörkockarnas uppgift är laga fyra små rätter som Erik ska ta ställning till. Det blir sedan ett romantiskt tema på utslagstävlingen

Svensk matlagningsserie från 2019. Det är dags för en lagtävling som utspelar sig på ett hönseri. Uppgiften är att bjuda juryn på en förrätt och en varmrätt med fokus på ägg och hönskött. Till elimineringstävlingen har juryn beställt en crème brûlée med personlig touch

Svensk matlagningsserie från 2019. Nu dukas det upp till barnkalas i mästerkocksköket och uppgiften för amatörkockarna är att laga en bufférätt. Huvudråvarorna lottas ut och det krävs en hel del uppfinningsrikedom för att skapa en rätt som går hem både hos barnen och juryn