Etikett: Vad blir det för mat

Forget about well combed chefs, precise measures and gently innovative recipes. When Per Morberg cooking, its profuse, spontaneous, sweaty and full of emotions, colors and flavors.

Per Morberg tar med sig familjen ut i Trosa skärgård för att bada, fiska och laga mat. De fångar en gös som Per grillar och serverar med bakad potatis och en sallad som hustrun Inese och dottern Astrid hjälper till med. Till efterrätt blir det krusbärskompott.

Vad blir det för mat sänds på Sjuan

Forget about well combed chefs, precise measures and gently innovative recipes. When Per Morberg cooking, its profuse, spontaneous, sweaty and full of emotions, colors and flavors.

Säsongsavslutning. Det blir fransk afton hemma hos familjen Morberg. Per beger sig till granngården för att välja ut en tupp som han sedan lagar den klassiska franska rätten coq au vin av. Till förrätt serveras sniglar och som avslutning blir det crème caramel.

  • Per Morberg

Vad blir det för mat sänds på Sjuan

Forget about well combed chefs, precise measures and gently innovative recipes. When Per Morberg cooking, its profuse, spontaneous, sweaty and full of emotions, colors and flavors.

Säsongsavslutning. Per Morberg och hans fru Inese ger sig ut i Trosa skärgård. De åker till sin favoritplats alldeles i närheten av Tullgarns slott. Med sig har de en potatis- och purjolökssoppa som Per gjort i förväg samt fiskspett som preparerats med en marinad à la Per.

  • Per Morberg

Vad blir det för mat sänds på Sjuan

Forget about well combed chefs, precise measures and gently innovative recipes. When Per Morberg cooking, its profuse, spontaneous, sweaty and full of emotions, colors and flavors.

Säsongsavslutning. Per Morberg besöker Hötorget i Stockholm. Sedan lagar han en lantpaté som han gör av bland annat kronhjort och kycklinglever. Till det serverar han en gratäng på kronärtskockshjärtan, grillad paprika, svampkompott och cumberlandsås.

Vad blir det för mat sänds på Sjuan

Forget about well combed chefs, precise measures and gently innovative recipes. When Per Morberg cooking, its profuse, spontaneous, sweaty and full of emotions, colors and flavors.

Per Morberg flyttar ut i trädgården vid sitt torp för att laga mat på en vedeldad grill. På menyn står oxfilé provencale, men i stället för att ugnsgratinera filén använder han en svets för att få till den rätta ytan. Till dessert blir det en mousse på vildhallon.

Vad blir det för mat sänds på Sjuan

Forget about well combed chefs, precise measures and gently innovative recipes. When Per Morberg cooking, its profuse, spontaneous, sweaty and full of emotions, colors and flavors.

Säsongsavslutning. Per Morberg gör sina favoriträtter till julbordet. Inger Löf, som arbetat som kallskänka i mer än 40 år, hjälper till i köket och visar hur man lagar några bortglömda klassiker. Tillsammans lagar de kalvsylta, julskinka, hemgjord leverpastej, rödkål och flera sorters sill.

  • Per Morberg

Vad blir det för mat sänds på Sjuan

Forget about well combed chefs, precise measures and gently innovative recipes. When Per Morberg cooking, its profuse, spontaneous, sweaty and full of emotions, colors and flavors.

Per Morberg bjuder jaktlaget på vildand efter en lyckad andjakt. Till den lagar han en rotsakskaka och slungar vaxbönor i smör. Som avslutning på middagen serverar han en hemgjord äppelkompott med vaniljstång.

  • Per Morberg

Vad blir det för mat sänds på Sjuan

Forget about well combed chefs, precise measures and gently innovative recipes. When Per Morberg cooking, its profuse, spontaneous, sweaty and full of emotions, colors and flavors.

En cykelutflykt står på agendan och Per Morberg fixar självklart matsäcken. Temat är ryskt med borsjtj och piroger. Barnens favorit är efterrätten, fruktspett med nougatsås som grillas på plats.

  • Per Moberg

Vad blir det för mat sänds på Sjuan