Per Morberg åker till antroposoferna utanför Järna och skördar höstfrukt. Sedan lagar han färska rotfrukter och ostfondue. Pers fru Inese visar hur man mjölksyrar gurka.
- Per Morberg
Vad blir det för mat sänds på Sjuan
Per Morberg åker till antroposoferna utanför Järna och skördar höstfrukt. Sedan lagar han färska rotfrukter och ostfondue. Pers fru Inese visar hur man mjölksyrar gurka.
Vad blir det för mat sänds på Sjuan
Reprisstart. Per Morberg tar med sig svampexperten Klas Jaederfeldt på tur i svampskogen. Sen blir det matlagning på temat, både svampsoppa och pasta med svampsås.
Vad blir det för mat sänds på Sjuan
Del 8 av 10. Per Morberg beger sig till Reijmyre glasbruk för att bjuda glasblåsarna på mat. Bland annat blir det Glashyttesill, glasnudelsallad och jordgubbar.
Vad blir det för mat sänds på TV4
Del 12 av 12. Säsongsavslutning. Per Morberg får besök av Henrik Schyffert och Erik Haag. Per bjuder gästerna på rödbetor med parmesan och pinjenötter som förrätt. Huvudrätten består av färsk torskrygg tillsammans med skirat smör och riven…
Del 11 av 12. Per lagar husmanskost och bjuder in sin vän Martin Timell till Tullgarn. Till förrätt blir det rökt strömming med gubbröra som serveras på en bit mörk kavring. Huvudrätten består av fläsklägg med rotmos. Som avslutning på mid…
Del 9 av 12. Per Morberg lagar en festmåltid hemma i köket på Tullgarn. På menyn står gravad rådjursfilé med smörstekta kantareller till förrätt och stuvad lake med pressad potatis till huvudrätt. Till efterrätt blir det glace au four.Vad b…
Del 7 av 12. Per ger sig ut på en skärgårdskryssning med vännen och krögaren Jesper Taube. Tillsammans lagar de till en festmåltid i skeppsköket. Till förrätt blir det lerpottasill, som består av finhackad lök, ägg och matjessill. Huvudrät…
Del 6 av 12. Per lagar mat i utomhusköket på torpet till sin fru Inese och döttrarna Astrid och Molly. På menyn står piggvar som han steker och serverar med en murkelsås. Förrätten består av en räksoppa med armagnac och till efterrätt blir d…
Del 4 av 12. Per Morberg flyttar ut i trädgården vid sitt torp för att laga mat på en vedeldad grill. På menyn står oxfilé provencale, men i stället för att ugnsgratinera filén använder han en svets för att få till den rätta ytan. Till de…