Tagg: Halv åtta hos mig

Svensk matlagningsserie från 2018. Denna vecka befinner vi oss i den kungliga huvudstaden där den första middagsvärden är fotbollsälskaren Jessica. Hennes meny andas Italien med tortglioni med salsiccia- och ricottasås till varmrätt och citronsorbet med knäckigt flarn till efterrätt

Svensk matlagningsserie från 2018. Skövdeveckans sista värd är beteendevetaren Inger. Hon spenderar gärna tid i stallet eftersom hon älskar hästar. Till middag bjuds det bland annat på älgstek och ugnsbakade äpplen med hemgjord vaniljsås

Svensk matlagningsserie från 2018. Andra värden i Skövde är pensionären och före detta dansbandsmusikern Göran. Han fyller dagarna genom att antingen tjöta med gubbarna på gamla arbetsplatsen eller bjuda hustrun Gun på en svängom. Hans meny består bland annat av jordärtskockssoppa med parmachips och ugnsbakad lax med blomkålsmos

Svensk matlagningsserie från 2018. Skövdeveckan inleds hos säljaren Daniel. Hans smittsamma leende har gjort honom känd som Smiley. Som den entusiastiske fiskaren han är, bjuder han på egenhändigt fångad abborre med Djurösås till varmrätt. Middagen rundas av med tranbärskaka med vispad grädde

Svensk matlagningsserie från 2018. Veckans finalvärd på Hammarö är konferensvärdinnan Sabina. Vi följer med henne på jobbet när hon dansar loss med hela sitt arbetslag. Det bjuds på bland annat torsk på fänkålsbädd och citrus semifreddo

Svensk matlagningsserie från 2018. Kvällens middagsvärd i Hammarö är pensionären Gudrun som berättar om sina spännande resor till sjös. Inspirationen till sin meny har hon hämtat från böljan den blå och hon serverar rätter, som pilgrimsmusslor med fänkål & löjrom och fisksoppa med gröna grönsaker

Svensk matlagningsserie från 2018. Halv åtta är i Hammarö och veckans första värd heter Kelly. Han har brevvänner i alla världens hörn och på menyn har han skrivit bland annat maki med gravad lax samt chokladterrin med nötcrunch och färska hallon

Svensk matlagningsserie från 2018. Lärarvikarien Caterina står som värd under denna finaltorsdag i Göteborg. Hon älskar den italienska kulturen i allmänhet, och den italienska kaffekulturen i synnerhet. Det blir italienskt även till middag och hon bjuder på antipasto till förrätt och tiramisú till efterrätt

Svensk matlagningsserie från 2018. Företagaren Sven i Göteborg står för menyn. Sven brinner för adrenalinkickar och vi får följa med honom när han utmanar ödet på klätterväggen. Han serverar bland annat skaldjurstallrik med musslor, havskräfta samt ost- och citrusöverbakad långa