Etikett: Lyxfällan

Svensk livsstilsserie från 2018. Mammalediga undersköterskan Emelie, 25, bor i Växjö med sin sambo och deras sju månader gamla son. Hon lever i ett ekonomiskt kaos och har enorma skulder hos Kronofogden – något som hon länge undanhållit för sin sambo Carl. När paret nyligen skulle ta ett gemensamt huslån kom sanningen upp till ytan. Trots alla skulder fortsätter Emelie att slösa enorma summor på ytliga saker som lösögonfransar, lösnaglar, skor och dyra klänningar. Nu har Carl ställt ett ultimatum: om Emelie inte styr upp sin ekonomi så kommer han att lämna henne. Dags för Lyxfällan-experterna Magnus Hedberg och Patrik Wincent att försöka ordna upp situationen. 14/10 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2021. Christian är kocken som levt det glada livet på krogen i över tjugo år och sakta men säkert dragit på sig stora skulder. När korthuset till slut rasar mår han så dåligt att han går in i utmattningssyndrom och sjukskrivning helt utan kraft att ta sig ur den alltmer katastrofala ekonomiska situationen. Hans syster är orolig för vad som ska hända om han inte får hjälp att räta upp det hela. 22/08 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2018. Sanne, 27, och Christoffer, 25, från Ängelholm lever i ett ekonomiskt kaos som är det värsta i Lyxfällan någonsin. Det separerade paret, som fortfarande bor tillsammans, går totalt back på 81 000 kronor i månaden och har närmare en miljon kronor i skulder. Spelberoende Christoffer spelar för över 200 000 kronor i månaden, och när han nyligen vann en halv miljon kronor så spelade han bort pengarna på en timme. Ekonomiexperten Magnus Hedberg har inte sett något liknande under de tolv år programmet sänts, och beskriver situationen som ”ett otäckt Lyxfällan-rekord”. Han och kollegan Magdalena Kowalczyk åker hem till det unga paret för att försöka hjälpa dem. 13/10 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2021. Mikael har alltid misskött sin ekonomi men när han separerade från sitt barns mamma blev det helt galet. Utåt har han handlat och levt som att han inte har några problem och det var den bilden han förmedlade när han mötte sin kärlek Emelie. Precis när de skulle flytta ihop briserade bomben och hon ställde ultimatumet; red ut ekonomin annars kommer vi inte ha något liv tillsammans. 17/07 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2018. Nathalie, 27, hatar att betalar räkningar, men älskar att shoppa. Hon köper mat i överflöd och skämmer bort personer i sin närhet med presenter som de inte behöver. 12/10 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2021. Familjefadern har tagit känslomässigt avstånd från familjen, men ägnar sig så passionerat åt bilrecond och bilar. Familjen har fått flytta från drömhuset för att betala av på hans lån. 08/07 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2018. Tvåbarnspappan Linus, 30, från Landskrona har spelat bort flera hundratusentals kronor – och är nu på väg att krascha totalt ekonomiskt. Linus spelmissbruk tog fart när en knäskada tvingade honom att lägga av med sitt livs stora passion: fotbollen. De kickar som han fick av spel och betting ersatte tomrummet efter sporten. I dag har spelmissbruket lett till att Linus fru lämnat honom, och han är rädd för att även skada relationen till sina barn om han inte blir av med beroendet. Lyxfällans experter Patrik Wincent och Magnus Hedberg åker hem till Linus för att försöka reda upp i hans kaos. 11/10 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2021. Mark har ett bra jobb som han är duktig på och hade fram tills nyligen planer på att köpa hus med sitt livs kärlek. Drömmen gick i kras när flickvännen fick reda på Marks katastrofala ekonomi och att han spelade mobilspel för enorma summor. Han bor kvar i delat rum med brorsan och sina två barn varannan vecka i föräldrahemmet och gör nu beredd att göra precis allt som krävs för att åtminstone närma sig sitt drömliv igen. Magnus peppar och ger Mark viktiga kunskaper om förändringar som måste genomföras. 10/07 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2018. Alexander, 27, från skånska Perstorp, har skulder på långt över 700 000 kronor. Och trots att han är arbetslös fortsätter han att köpa lyxprylar och dyr teknik. 08/10 år 2021 i TV3.

Svensk livsstilsserie från 2021. Sandra är uppvuxen i fosterhem och har aldrig lärt sig hur en vuxen persons ekonomi fungerar och har aldrig bott eller klarat sig själv. Hon har däremot levt som att hon haft en stadig inkomst hela livet trots att så inte varit fallet och därför dragit på sig stora konsumtionslån. När hon nu lämnade sitt senaste förhållande fanns ingen annan lösning att hon flyttade tillbaka hem till sitt ex Alexander som hon har en dotter tillsammans med. Situationen är ohållbar och Magnus får Sandra att ta steget mot att för första gången ta ekonomiskt ansvar och klara sig själv som en vuxen människa. 10/07 år 2021 i TV3.