Etikett: Lyxfällan

Fembarnspappan Martins pengar brinner i fickan och hans köpbeteende vet inga gränser. Merparten av alla prylar köps på kredit och nu har sambon Jessica fått nog och anmält sin partner till Lyxfällan.

Magnus åker till Gävle för att bryta 30-åriga Daniels mönster när det kommer till att spendera pengar han inte har. Just nu är det så illa att bara hans skulder varje månad är högre än hans inkomst.

Tjugotvååriga Moa satte sig själv i en riktigt dålig ekonomisk sits när hon hamnade i en period där fest och resor gick före att gå till jobbet. Magnus åker nu till Gotland för att få rätsida på situationen.

Idas bästa vän Isak har fått nog av att alltid behöva låna ut pengar och har själv äventyrat sin ekonomi för att hjälpa vännen. Magnus tar sig till Ida för att hjälpa henne komma närmare sina drömmar om ett ordnat liv.

Gayles ekonomi är så hårt åtsatt att hon inte längre kan sova på nätterna. Stressen över att sonen blir lidande när hon måste arbeta de mer högavlönade helg- och dygnspassen är ständigt överhängande.

Redan för tio år sedan var Evas ekonomi så pass dålig att hon fick beviljad skuldsanering. Det som skulle bli starten på en ny livsstil blev i stället starten på ännu en negativ spiral.

Magdalena är i Gävle för att öppna upp ögonen på makarna Mirjam och Jonas vars ekonomi är ansträngd. Efter år av motgångar har prioriteringarna gått åt fel håll och ekonomin är den som minst prioriterats.

Sandra och Pierre är gifta, har barn och lever under samma tak men lever helt separerade liv när det kommer till ekonomin. Medan Sandra som pluggar till frisör spenderar tusentals kronor på barnkläder och skönhetsgrejer tycker Pierre att han investerar när han köper saker till huset.

Jenipher i Västerås har vårdnaden om sitt barnbarn och nu är hon livrädd att hon ska förlora den. Med nästan 1,4 miljoner i skulder tvingas hon sälja sin lägenhet och Magnus får bråttom att hitta en hyresrätt åt henne.

Varannan vecka-pappan Daniel verkar utåt sett ha ett ordnat liv, men på nätterna gråter han sig själv till sömns till följd av sin havererade ekonomi. Magdalena beger sig till Uppsala för att reda ut situationen.