Etikett: Farmen

Tio veckor på Farmen är över och alla tidigare deltagare träffar Anna på tinget för en sista chans att reda ut allt som hänt på gården. Sedan är det dags för de två finalisterna att göra upp om vem som blir årets farmare 2023.

Fyra farmare är kvar och det är dags för semifinalen. Det är nu alla de amuletter som Farmarna samlat på sig under sommaren kan göra stor skillnad och innehavet är spritt mellan de tävlande.

Det är dags att ta farväl av de anhöriga som varit på besök och peppat sina nära och kära inför finalen. Anna kallar till kamp där fem av de kvarvarande Farmarna ska mötas i tre kamper. Vinnaren i varje kamp har därmed säkrat en plats i semifinalen.

Ovissheten av finalvecka gör att Farmarna ständigt är på sin vakt. Idag är de säkra på att Anna ska dyka upp med tävling. Och besök får de, men inte av Anna utan av personer som de alla längtat mycket efter under sommaren.

Sex Farmare går nu in i finalveckan efter en lång sommar på gården. Med en deltagare återkommen från Torpet rörs det upp en del konflikter. Nostalgi uppstår när Wincent hämtar några av djuren och Farmarna inser att sommaren lider mot sitt slut.

Långt bort från moderniteter som uppkoppling, surfplattor, smarta telefoner, el och rinnande vatten, ska ett antal personer leva under en längre tid. Farmen är också en hård tävling med taktik och rackarspel.

Killarna försöker skrämma tjejerna med Farmens spöke och det väcker obehag. Storbonden ska utse en förstekämpe och med den extra kunskapen som spåkulan gav blir valet väldigt taktiskt. Med bara en vecka kvar till final knakar det i fogarna…

Det är mycket på gång på gården. Efter inköpen på marknaden ska ett samtal hem avhandlas och även en blick in i framtiden erbjuds den som budade hem spåkulan. Ur denna kommer tre profetior som alla kan vara stärkande för deltagarna som är kvar.

En Farmare har samlat mod hela sommaren och bestämmer sig nu för att prova på ridning. Inför marknaden är deltagarna osäkra på hur långt deras få ören ska räcka och när Wincent väl drar igång erbjuds allt ifrån samtal hem till en äkta spåkula.

Det är ett mycket litet gäng Farmare som vaknar på gården efter gårdagens ting. Hur tankarna gått kring storbondevalet är svårt för gruppen att sia om och alla är spända. Wincent kommer med uppdrag som innebär både revansch och kalkonslakt.