Etikett: Farmen

Långt bort från moderniteter som uppkoppling, surfplattor, smarta telefoner, el och rinnande vatten, ska ett antal personer leva under en längre tid. Farmen är också en hård tävling med taktik och rackarspel.

Farmarna kontrollerar uppdragen en extra gång inför att Wincent ska komma. Storbonden ska utse en förstekämpe. De flesta tror sig veta vem som ligger mest risigt till. Vissa är dock mer säkra än andra.

Sjukstugan i storbondehuset ifrågasätts av övriga farmare, särskilt efter storbondens snabba tillkvicknande vid tävlingen. En av farmarna tycker inte att de andra ska döma så hårt. Storbonden å sin sida passar på att binda nya vänskapsband i gruppen.

Storbonden tar en sjukdag men farmarna är inte alls övertygade om att han verkligen är sjuk. En kista dyker upp som kan ge en av farmarna möjlighet att välja bland en rad fördelar. Men kistan är låst och nyckeln ligger på botten av höstacken.

Det är sista chansen att åka till Torpet och tävla om amuletter. Den nya storbonden får chansen att välja den första som får ta plats där tillsammans med två andra Farmare. Att åka till Torpet betyder också att man sitter säker ännu en vecka.

Veckan går mot sitt slut och Wincent kommer för att kolla till uppdragen och däribland de kroppkakor som visar sig vara uppätna. En motkämpe ska väljas till tinget och valet kommer oundvikligen att påverka fler än bara den som väljs.

Levin, som nykomling på gården, är inte imponerad av hur arbetet sköts. Gruppen kommer på att de nästan glömt ett av uppdragen och Dessan får beröm för hur hon har agerat som storbonde. Dessutom får Maxine en ny sänggranne.

En överraskning dyker upp som påminner farmarna om att det finns vänner och familj där hemma som hejar på dem. Den galna tuppen går till attack mot Desiree, men det är någon annan som anar att ansvaret för attacken kanske ligger lite hos dem.

Efter att en av Farmarna drabbas av plötslig yrsel och tvingas uppsöka läkare lämnas alla berörda och spelet läggs åt sidan. Per bestämmer sig för att berätta för Levin om hur de övriga deltagarna resonerade kring hans ankomst till gården.

Det ligger på vinnaren från Tinget att utse veckans storbonde. En förstekämpe finns redan i förloraren men när Anna kommer avkräver hon den nya storbonden på andra beslut på stående fot. Dessutom kommer Wincent med nya uppdrag.