Etikett: Halv åtta hos mig

Förskolläraren Mats får äran att avsluta veckan. Han älskar att fika och tycker om inredning. Till varmrätt blir det ugnsbakad kyckling i whiskeysås och till efterrätt blir det brasiliansk limemousse. Kommer han ta hem hela kalaset?

Idag ska vi hem till boendestödjaren Mehpare som tar Halv åtta till nya höjder i klättercentret. Det bjuds på en spännande meny när Mehpare tillagar kurdiskt kök till sina kära gäster. Till förrätt blir det Kubba och till varmrätt Ghormeh sabzi.

Andra värden denna vecka är frisören Ida. Det blir sång och dans, hon visar även upp alla sina festklänningar. Till varmrätt bjuder Ida på en helstekt oxfilé och efterrätten är en kraschad cheesecake. Vad hände egentligen i köket?

Den första värden som vi stiftar bekantskap med är tatueraren Johan. Kommer Morgan banga en Halv 8 tag i svanken? Det blir ungerskt kök och bjuds på krämig jordärtskockssoppa med vaxbönor till förrätt, och till varmrätt pörkölt med nokedli.

Varje vecka får fyra, för varandra okända personer, turas om att bjuda de andra på middag. Efteråt betygsätts värden av sina gäster och den som fått högst betyg när veckan är över vinner.

Onsdagen spenderar vi hemma hos kommunikatören Remí. Till förrätt serverar Remí tacos på biff med koreanska smaker, och varmrätten blir en halstrad, het sashimi serverad på krämig ravioli & salsa verde.

Veckan i Stockholm fortsätter hos företagssköterskan Sofia. Tisdagens meny är helvegetarisk med en grönsaksfylld butternutpumpa med härliga tillbehör till varmrätt, och till efterrätt serveras en blommig citronkaka med hallonmaräng.

Först ut att bjuda på middag är frilansmusikern Lennart. Han är en fena på allt från piano, gitarr och dragspel.Till förrätt serverar Lennart en klassisk gubbröra och till varmrätt Dovhjortsbiffar med potatismos, picklad gurka och viltsås.

Det vankas final i Falkenberg, och Halv åtta hos mig ska avgöras hemma hos scenografen, Arduino. Menyn ser ut som följande: Parmigiano de melanzane och caprese till förrätt, och falsk jordgubbstiramisu till efterrätt.

Lill-lördag och dagen innan final spenderas hos idrottaren Amanda. Hon har fått ihop en riktigt galopperande meny, där det serveras knaperstekt röding med primörer till varmrätt, och jordgubbscheesecake med limecurd till efterrätt.