Etikett: Halv åtta hos mig

Finalen i Stockholm äger rum hos dalkullan och violinisten Amus Kerstin. Hon bjuder in oss till en privat konsert i självaste konserthuset. Till förrätt serveras en len svampsoppa och till varmrätt blir det regnbåge med Sandefjordså.

Onsdagsvärd är ingenjören Johan. Hur många köksmaskiner behövs egentligen för en Halv åtta-middag? Johan serverar grillad havskräfta med skogschampinjoner såväl som örtrullad lammentrecote och citroncréme.

Kvällens värd är Stockholms alldeles egna Mary Poppins, nannyn Noélmi. Noélmi bjuder gästerna på Samosas till förrätt och till varmrätt serveras kokoskyckling med grönsaker och friterat Naanbröd.

Veckans första värd är ingenjören och italienaren Riccardo. Det spelas fotboll med Stockholms bästa italienska fotbollslag och det blir genuin mat så det förslår, eller vad sägs om Parmigiana di Melanzane, Salcicciaragu och Semifreddo. Prego!

Förskolläraren Mats får äran att avsluta veckan. Han älskar att fika och tycker om inredning. Till varmrätt blir det ugnsbakad kyckling i whiskeysås och till efterrätt blir det brasiliansk limemousse. Kommer han ta hem hela kalaset?

Idag ska vi hem till boendestödjaren Mehpare som tar Halv åtta till nya höjder i klättercentret. Det bjuds på en spännande meny när Mehpare tillagar kurdiskt kök till sina kära gäster. Till förrätt blir det Kubba och till varmrätt Ghormeh sabzi.

Andra värden denna vecka är frisören Ida. Det blir sång och dans, hon visar även upp alla sina festklänningar. Till varmrätt bjuder Ida på en helstekt oxfilé och efterrätten är en kraschad cheesecake. Vad hände egentligen i köket?

Den första värden som vi stiftar bekantskap med är tatueraren Johan. Kommer Morgan banga en Halv 8 tag i svanken? Det blir ungerskt kök och bjuds på krämig jordärtskockssoppa med vaxbönor till förrätt, och till varmrätt pörkölt med nokedli.

Det är final hos frisören Stephanie. Stephanies meny består av en asiatisk oxfilé med tryffelmajonnäs och säsongens primörer till varmrätt, och till efterrätt serveras en Vitchokladmousse med nötcrisp och bär.

Onsdagsvärd är ingenjören Johan. Hur många köksmaskiner behövs egentligen för en Halv åtta-middag? Johan serverar grillad havskräfta med skogschampinjoner såväl som örtrullad lammentrecote och citroncréme.