Etikett: Halv åtta hos mig

Det är finaldag i Orsa och Kent tar med oss och sina söner på angelfiske, innan han ställer sig i köket och lagar till en lyxig sandwich till förrätt, dillkött till varmrätt och knäckig päronpaj som avslut.

Kvällens värd i Orsa är taxichauffören och energiknippet Monalis. För första gången i Halv åttas historia används en borr i matlagningen. För till förrätt serveras just borrad torsk och till varmrätt blir det kött gånger två.

Musikern, författaren och den kommunale utredaren Janne är kvällens värd och han tar en trip down memory lane och berättar om sin tid som sångare i bandet Hellzephyrs. Det blir en engelsk afton och till varmrätt serveras Bangers and Mash.

Vi börjar veckan i ett snöigt Mora hos hotellägaren Mikaela, som visar upp sina bästa hiphop-moves och dessutom tar oss på skoterskola. Mikaela serverar kullakonst-charkbricka med lokala läckerheter.

Svensk matlagningsserie från 2022. Kvällens värd i Orsa är taxichauffören och energiknippet Monalis. För första gången i Halv åttas historia används en borr i matlagningen. För till förrätt serveras just borrad torsk och till varmrätt blir det kött gånger två.

Svensk matlagningsserie från 2022. I veckans final drar vi hem till egenföretagaren Axel som spelar både krocket och pingis. Till varmrätt bjuds det på Linguine all’aragosta, och efterrätten är en citronsorbet med mynta. Är det tillräckligt för att kamma hem segern?

Svensk matlagningsserie från 2022. Idag så bär det av till den före detta bartendern och varumärkeschefen Patrik. Till förrätt blir det grön papayasallad och till varmrätt Chashu Bao. Kommer gästerna att kunna släppa Patriks hemliga alter ego och njuta av maten?