Tagg: Halv åtta hos mig

Svensk matlagningsserie från 2017. Det är dags att besöka frisören och hundmassören Evelina. Hon är frisör till yrket och friluftsmänniska i sinnet. Menyn hon bjuder på har norrländska influenser. Det blir älgfilé till varmrätt och kanelpannacotta som serveras med hjortronsoppa

Svensk matlagningsserie från 2017. Första värden i Arvidsjaur är före detta hårdrockaren Micke. Jakt och fiske en stor del av Mickes liv, vilket lyser genom hans meny när det bjuds på ren- och räktoast till förrätt samt röding- och abborresoppa till varmrätt

Svensk matlagningsserie från 2017. Skövdeveckans sista värd är beteendevetaren Inger. Hon tillbringar gärna tid i stallet eftersom hon älskar hästar. Till middag bjuds det bland annat på älgstek och ugnsbakade äpplen med hemgjord vaniljsås

Svensk matlagningsserie från 2017. Värd för kvällens middag i Skövde är skolkuratorn Åsa, som gärna spenderar ledig tid på golfbanan. Hon bjuder på en meny med lokal anknytning i form av bygdens rostasfilé till varmrätt och en pannacotta med bär från Tivedskogen till efterrätt

Svensk matlagningsserie från 2017. Andra värden i Skövde är pensionären och före detta dansbandsmusikern Göran. Han fyller dagarna genom att antingen tjöta med gubbarna på gamla arbetsplatsen eller bjuda hustrun Gun på en svängom. Hans meny består bland annat av jordärtskockssoppa med parmachips och ugnsbakad lax med blomkålsmos

Svensk matlagningsserie från 2017. Skövdeveckan inleds hos säljaren Daniel. Hans smittsamma leende har gjort honom känd som Smiley. Som den entusiastiske fiskaren han är, bjuder han på egenhändigt fångad abborre med Djurösås till varmrätt. Middagen rundas av med tranbärskaka med vispad grädde

Svensk matlagningsserie från 2017. Veckans finalvärd på Hammarö är konferensvärdinnan Sabina. Vi följer med henne på jobbet när hon dansar loss med hela sitt arbetslag. Det bjuds på bland annat torsk på fänkålsbädd och citrus semifreddo

Svensk matlagningsserie från 2017. Kvällens middagsvärd i Hammarö är pensionären Gudrun som berättar om sina spännande resor till sjös. Inspirationen till sin meny har hon hämtat från böljan den blå och hon serverar rätter, som pilgrimsmusslor med fänkål & löjrom och fisksoppa med gröna grönsaker

Svensk matlagningsserie från 2017. Halv åtta är i Hammarö och veckans första värd heter Kelly. Han har brevvänner i alla världens hörn och på menyn har han skrivit bland annat maki med gravad lax samt chokladterrin med nötcrunch och färska hallon