Nu blåser vi Sverige – Del 9 säsong 1

KARLSTAD FÅR SMAKA PÅ DOGGE DOGGELITOS SOLTORKADE FÖRHUD I första episoden av CSI Karlstad jagas en misstänkt gärningsman som antas ha äggat den frigående kycklingen till döds. Dogge Doggelito dukar upp aptitdödare från gastronomins absoluta bottenskikt. Den Värmländska solstaden utsätts även för den beryktade och ökända ”kulörta lappmannen”. Tjipp, tjipp! Precis som Bengt Alsterlinds legendariska TV-program Hajk är Nu blåser vi Sverige helfestligt, allmänbildande, jätteintressant och kunskapsorienterande. Vår illustra kvartett har ännu en gång plockat fram sina blåsinstrument. Denna gång är de förstärkta med tokpeppade latinokungen Dogge Doggelito. Tanken är att Dogge ska lansera sina egna delikatesser, smakproven är gratis. För en hiphopmästare är det självklart att servera rimmad, halvnorsk lax. Chilensk getpung och soltorkad förhud är andra ess i hans kulinariska rockärm. En bibliotekarie gör allt för att hjälpa den vikarierande högstadieläraren som kommer med klassens litteraturlista. Kanske står ”Den stora boken om lesbiska hästberättelser” och ”Handbok i bukkake” på någon hylla? CSI Karlstad har inte riktigt samma budget som de amerikanska förlagorna. Utrustningen verkar enbart bestå av en defekt megafon och avspärrningstejp. Den frigående kycklingens baneman måste ändå spåras upp. I Nu blåser vi Sverige avslöjas även den raggreplik de värmländska poeterna, Gustaf Fröding och Nils Ferlin, lyckades bäst med (”tänder du på främlingar eller ska jag presentera mig först”). Avsnitt 9 av 10

Nu blåser vi Sverige sänds på TV6

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *