Etikett: Fråga doktorn

Skådespelerskan Kim Anderzon fick för snart tre år sedan diagnosen cancer. Den 24 oktober i år gick Kim Anderzon bort. Bara två veckor tidigare träffade hon Suzanne Axell då hon berättade om den tuffa sjukdomen och hur hon hämtat styrka i mötet med publiken på Boulevardteatern. Lena Renman är distriktssköterskan från Umeå som fått pris för sitt arbete med utslagna och hemlösa. Hon ger sig ut med medicin och tröst till dem som ibland inte tar sig till vårdcentralen. Fråga Doktorns husläkare Gunilla Hasselgren svarar tittarnas frågor om bland annat KOL, förmaksflimmer och vaccin mot livmoderhalscancer.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Hon är den tidigare informationschefen som vid 70 års ålder kom på att hon gärna ville bli stå-upp-komiker. Sagt och gjort. Idag är Christina Winner 74 år och besöker Fråga doktorn för att berätta hur hon gjort för att våga bryta upp och ta nya utmanande vägar i livet. Vilka hudfläckar kan utvecklas till cancer om man inte tar bort dem? Och vad händer egentligen i kroppen när man drabbas av hjärtsvikt? Husdoktor Gunilla Hasselgren reder ut och svarar på fler av tittarnas egna frågor.Programledare är Suzanne Axell.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Janique Svedberg har turnerat med Kid Creole och hängt med rockstjärnan Prince. Men hon har också skurit sig själv och missbrukat enorma mängder tabletter. För Fråga doktorns Suzanne Axell berättar Janique om sitt dramatiska liv. I serien ”Livslång kärlek” har turen kommit till Stockholmsparet Jeanette Öberg och Eva Ahlberg som levt tillsammans i mer än 30 år. Under tiden de två kämpade för att få gifta sig, har det skrivits historia i Sverige. Husdoktor Gunilla Hasselgren svarar på tittarnas egna frågor.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Är det säkert att operera in bröstimplantat? Och blir man verkligen nöjd med sin kropp efter en skönhetsoperation? I kvällens direktsända Fråga doktorn om estetisk plastikkirurgi svarar plastikkirurg Per Hedén och psykolog Jesper Enander på tittarnas egna frågor. Husdoktor är Gunilla Hasselgren och programledaren heter som alltid Suzanne Axell.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Intensivt och jobbigt ibland, men aldrig tråkigt, berättar Kjell-Olof Feldt och Birgitta von Otter om sitt liv tillsammans. Makarna är andra paret ut i Fråga doktorns serie om att leva länge tillsammans. I SVT-programmet ”En andra chans” berättade Charlotte Ohlson Bresciani om vägen tillbaka efter en svår olycka som gjorde henne förlamad. Nu har Charlotte fött sitt tredje barn och delar med sig av erfarenheterna av att bli mamma igen när förutsättningarna har förändrats. Husdoktor heter Gunilla Hasselgren och programledare är Suzanne Axell.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Först ut i Fråga doktorns serie om att leva länge tillsammans är EU-parlamentarikern Marit Paulsen och hennes man Sture Andersson, som träffades för över 40 år sedan. Och varför behövs en speciell HBTQ-certifiering i vården? Vi besöker Malmö och BVC Eden för att få svar på frågan. Husdoktorn heter Gunilla Hasselgren och programledare är Suzanne Axell.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Varför får man ett annan läkemedel än det som står på receptet? Och har min läkare verkligen koll på att alla mina mediciner fungerar ihop? I kvällens direktsända Fråga doktorn om läkemedel svarar överläkaren Lydia Holmdahl och Läkemedelsverkets Catarina Bernet på tittarnas egna frågor. Programledare heter Suzanne Axell och husdoktor är Gunilla Hasselgren.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Redan som barn levde Per Söder med ständiga och plågsamma migränanfall. För Fråga doktorns Suzanne Axell berättar han om hur yoga förändrade livet och gjorde att han kunde sluta med medicinerna. Dessutom blir det speed-dating för pensionärer. Studenten Stephanie Wihlborg fick en idén om att minska ensamheten bland äldre och skapade den populära mötesplatsen Relevanta bekanta i Malmö. Husdoktor Gunilla Hasselgren svarar på tittarnas frågor, bland annat om yrsel, liktornar och oroliga drömmar.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Vad händer med en människa i kris? Efter sommarens dramatiska händelser vid den stora branden i Västmanland gästas Fråga doktorn av Mikael Johansson, generalsekreterare vid POSOM, för ett samtal om hur man kan hjälpa och stötta när krisen drabbar. I ett reportage besöker vi ”Hjärtpojkarna” som träffades på sjukhus under dramatiska former men som fick livet tillbaka och dessutom en djup vänskap. Fråga doktorns husläkare Gunilla Hasselgren är också tillbaka och svarar på tittarnas frågor om sjukdomar och hälsa.

Fråga doktorn sänds på SVT1

Så en dag vaknade hon i en sjukhussäng, oförmögen att både tala och röra sig. För Suzanne Axell berättar amerikanskan Susannah om den fruktansvärda sjukdom som drabbade henne. Möt också Chrisoffer Lindhe vars liv förändrades helt efter en ödesdiger dag vid ett järnvägsspår i Varberg. Husdoktorn Gunilla Hasselgren svarar på tittarnas egna frågor.

Fråga doktorn sänds på SVT1