Etikett: Historieätarna

Erik Haag and Lotta Lundgren is back with a new series of programs dealing with our food. This time, they eat their way through six different time periods and they will taste the best and the worst of our Swedish food history.

Sveriges historia berättad genom maten. Del 6 av 6. Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i beredskapstiden. Kokar kanin, hamstrar torrvaror, griljerar grävling, hyllar Hitler. Kommer äktenskapet att hålla? Får de behålla sitt finska krigsbarn? Och hur god blir julen när allt är ransonerat? Beredskapstidskock: Carina Brydling. Övriga medverkande: Henrik Berggren, Fredrik Lindström, Jessika Gedin m fl. Även i SVT1 21/12, SVT1 23/12 och SVT24 26/12. Textat sid. 199. 5.1-ljud. HD.

Historieätarna sänds på SVT1

Sveriges historia berättad genom maten. Del 5 av 6. Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i frihetstiden. Hattar och mössor, karp och mule, fylla, fajt och fula tänder. Och en väldigt sorglig soppa på skärp. Frihetstids-kock: Niklas Ekstedt…

Sveriges historia berättad genom maten. Del 4 av 6: Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i det glada 1920-talet. Smörsvanar, smörgåsar, gelatin, margarin, kräftor, kondomer och rasbiologer. Och sist men inte minst: en rejäl depression. 192…

Sveriges historia berättad genom maten. Del 3 av 6: Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i oscarianska eran. Veckans meny bjuder på en kultiverad blandning av lungmos, aladåb, statarvälling, grisfötter, fårskalle, hysteri och osannolika m

Sveriges historia berättad genom maten. Del 2 av 6. Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i 1970-talet. Bruna grytor, röda fanor, p-piller, progg, konserver, fondue och billigt rödvin. Sjuttiotalskock: Elisabeth Johansson. Övriga medverkande:…

Sveriges historia berättad genom maten. Del 1 av 6: Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i stormaktstiden. Det blir öl till frukost, tupphuvud till lunch och en häxbränning lagom till mellanmålet. Stormaktskock: Magnus Nilsson. Övriga medv…