Säsongsavslutning med Best of Historieätarna! Det bästa från 500 års historieätande. Erik och Lotta äter sig mellan 1500-talet och vår egen tid, med alla möjliga stopp på vägen.
Etikett: Historieätarna
Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i 1930-talet. Folkhem, Myrdal, funkis, fascism och väldigt mycket mjölk. Veckans kock: Jens Linder.
Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i Vasa-tiden. Nationsbygge, terrorvälde och kungen av propaganda. Vasakock: Elisabet Johansson.
Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i 1980-talet: Luftig smördeg, lätta mousser, fluffiga suffléer, pärlande viner och gula Blend. Veckans kock: Stefano Cattenacci.
Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i Nationalromantiken. Strejka, fika, rösträtt och tuberkulos. Veckans kock: Malin Söderström.
Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i 1960-talet. Pulvermat i magen, syntet mot huden och revolution i luften. 60-talskock: Ingela Persson.
Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i Romantiken. Tyfus eller kolera, fantasi och nostalgi, killar i kråsblus och massor av potatis. 1800-talskock: Tareq Taylor.
Erik och Lotta lever en vecka i beredskapstiden. Kokar kanin, hamstrar torrvaror, griljerar grävling, hyllar Hitler. Kommer äktenskapet att hålla? Får de behålla sitt finska krigsbarn? Och hur god blir julen när allt är ransonerat?
Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i frihetstiden. Hattar och mössor, karp och mule, fylla, fajt och fula tänder. Och en väldigt sorglig soppa på skärp. Frihetstids-kock: Niklas Ekstedt.
Svensk matlagningsserie från 2012. Erik Haag och Lotta Lundgren lever en vecka i det glada 1920-talet. Smörsvanar, smörgåsar, gelatin, margarin, kräftor, kondomer och rasbiologer. Och sist men inte minst: en rejäl depression. 1920-talskock: Paul Svensson. Övriga medverkande: Jenny Madestam, Ola Larsmo, Gunilla Pontén, Ulrika Knutsson m.fl. 06/12 år 2012 i SVT1.