Etikett: Kommissarie Lewis

Lewis och Hathaway utreder mordet på en ung lovande skådespelare i Oxford. De huvudmisstänkta är skådespelarna i pjäsen Köpmannen i Venedig. Hathaway hittar en ledtråd till personen som dödade Lewis hustru.

”The Great and the Good”. Skolflickan Beatrice blir drogad och våldtagen. Bevisen pekar mot Oswald Cooper som jobbar på hennes skola och vars receptbelagda mediciner stämmer med de som användes mot Beatrice.

Barnvakten Jessica Lake hittas död och Lewis och Hathaway upptäcker en ny värld bortom Oxfords lärda korridorer. De letar ledtrådar till Jessicas död i förorten där swinging och fetischfotografier tar upp villaägarnas fritid.Kommissarie Morses partner Robert Lewis jobbar som polis i Oxford, nu som kommissarie.

 • Kevin Whately
 • Laurence Fox

Kommissarie Lewis sänds på Kanal 9

När den kontroversielle akademikern Paul Yelland blir inbjuden för att tala på Oxfords kriminologiinstitution blir många människor upprörda. Samma kväll hittas han strypt på sitt hotellrum och Lewis och Hathaway har många misstänkta att välja bland.Kommissarie Morses partner Robert Lewis jobbar som polis i Oxford, nu som kommissarie.

 • Kevin Whately
 • Laurence Fox

Kommissarie Lewis sänds på Kanal 9

En trädgårdsgrupp finner en kropp begravd i skogen. Den döde mannen visar sig vara en viss Murray Hawes – en man som dedikerat sitt liv åt att finna svaret på en gåta av Lewis Carroll dold i hans bok ”The riddle of the snark”. När Lewis och Hathaway börjar ställa frågor hittar de en broder i fejd med den döde och en destruktiv kärleksaffär med den botaniska trädgården som hemlig mötesplats.Kommissarie Morses partner Robert Lewis jobbar som polis i Oxford, nu som kommissarie.

 • Kevin Whately
 • Laurence Fox

Kommissarie Lewis sänds på Kanal 9

Lewis och Hathaway utreder nätmobbing som kan ha lett till professor Miranda Thorntons död. Professorn hittas död kort efter att en illasinnad hemsida publicerat hennes dejtingvideo. Vid första anblicken verkar dödsfallet vara självmord, men när fallet nystas upp ser det ut att vara en hämndaktion av en fiende från det förflutna.Kommissarie Morses partner Robert Lewis jobbar som polis i Oxford, nu som kommissarie.

 • Kevin Whately
 • Laurence Fox
 • Freddie Fox

Kommissarie Lewis sänds på Kanal 9

Affärskvinnan Andrea de Ritter blir brutalt ihjälslagen och Lewis och Hathaway kallas in för att utreda. Det visar sig att Andrea var grundare av en stiftelse för begåvade barn som varje år delade ut ett stipendium till ett lyckligt lottat underbarn. Hathaway inser att mordet på Andrea har kopplingar till ett 20 år gammalt mord med IRA-anknytning.Kommissarie Morses partner Robert Lewis jobbar som polis i Oxford, nu som kommissarie.

 • Kevin Whately
 • Laurence Fox

Kommissarie Lewis sänds på Kanal 9

Lewis och Hathaway kallas till ett sommarstängt college där en ung teologistudent verkar ha fallit mot sin död. Det visar sig att skolan används av en psykologiprofessor som driver en klinisk studie av en ny antidepressiv medicin. Försökskaninerna bor på skolan och filmas nästan dygnet runt. Lewis söker bevis mot professorn som tidigare haft affärer med kvinnliga patienter.Kommissarie Morses partner Robert Lewis jobbar som polis i Oxford, nu som kommissarie.

 • Kevin Whately
 • Laurence Fox

Kommissarie Lewis sänds på Kanal 9

Lewis och Hathaway dras in i den arkaiska hierarkin på St Gerards college när en kvinnlig biskop dör efter att ha fått förgiftat vin. Frågan är om hon mördades för sin liberala framtoning eller om det finns något annat motiv? Ytterligare två mord med historiska förtecken leder poliserna att tro att motivet är konkurrensen om skolans mest eftertraktade befattning och misstankarna riktas mot de kvarvarande kandidaterna.Kommissarie Morses partner Robert Lewis jobbar som polis i Oxford, nu som kommissarie.

 • Kevin Whately
 • Laurence Fox

Kommissarie Lewis sänds på Kanal 9