Veckans sex bästa kockar möts i en nervkittlande kvartsfinal. Det är nu kampen verkligen börjar. De måste imponera på Michel och Gregg med en maträtt som de själva har uppfunnit.
Etikett: Masterchef – The Professionals
De fyra deltagarna måste höja ribban på sitt kulinariska spel. Stjärnkocken Michel Roux Jr Michel ber dem att tillaga en invecklad rätt: burgundisk fiskgryta med insjöfisk.
Monica ber deltagarna att koka tre klassiska såser på bara 15 minuter. De måste använda sig av alla sina kulinariska kunskaper eftersom domarna kommer att skicka hem den som misslyckas.
De aspirerande kockarna lagar mat med utvalda ingredienser som inkluderar bacon och choklad. Deltagarna måste imponera på domarna för att gå vidare till nästa tävlingsetapp.
Deltagarna får i uppdrag att visa vad de kan åstadkomma med ankkött. De måste imponerna på Gregg Wallace och Monica Galetti om de ska få möjlighet att laga mat till Michel Roux Jr.
Gregg och Monica ger kockarna i uppgift att skala en hummer och servera den med sallad. De återstående fyra deltagarna tillagar sedan ett av Michel Roux Jr:s klassiska recept.
Tio kockar får 60 minuter på sig att laga mat med sju utvalda ingredienser: bland annat getost, linser och persikor. De måste kämpa för att imponerna på Gregg Wallace och Monica Galetti.
Veckans sex bästa kockar möts i en nervkittlande kvartsfinal. Det är nu kampen verkligen börjar. De måste imponera på Michel och Gregg med en maträtt som de själva har uppfunnit.
Monica och Gregg ger kockarna i uppdrag att skapa ätbara dekorationer till tre olika desserter. Fyra av dem går vidare och återskapar Michel Roux Jr:s klassiska maträtt.