Kniven mot strupen – Del 4 säsong 1

Bilmekanikern Micke vet ingenting om mat. Ändå driver han Västgöte värdshus, en vägkrog där han serverar kött som mest liknar gummidäck. Alexander Nilson inser snabbt att den enda kocken i köket är mikrovågsugnen som tinar upp de oätliga halvfabrikaten. Om inte något drastiskt görs kommer krogen snart att köra i diket. I Habo på Vätterns västra strand ligger Västgöte värdshus, en vägkrog i en vacker träbyggnad med bedövande vacker utsikt över Vättern. Ett idealiskt läge kan tyckas…om nu maten hade varit lika attraktiv. Västgöte värdshus har en klassisk vägkrogsmeny bestående av halvfabrikat som pannbiff, spätta och hamburgare. Sten på börda är att personalen i köket inte ens verkar ha kompetens nog för att koka potatis. Alexander Nilson inser snabbt att den enda kocken i köket är mikrovågsugnen i hörnet. Men inte ens den behöver arbeta speciellt hårt, eftersom lokalen står tom för jämnan. Bilmekaniker Micke driver krogen med sin sambo Sandra, men nu tror de inte att de klarar vintern om inte kunderna börjar att strömma till. Alexander Nilsons råd är detsamma som alltid: LAGA GOD MAT! Alexander blir framför allt upprörd över att krogen serverar halvfabrikat, när den ligger mitt i Västergötlands bördiga jordbrukslandskap där några av landets bästa köttproducenter finns. Alexander tar med personalen till en bondgård för att köpa fint kött som blir grunden till en rustik och hemmagjord meny på Västgöte värdshus. Avsnitt 4 av 10

Kniven mot strupen sänds på TV3

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *