Etikett: Kniven mot strupen

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2012. Brännebrona gästis utanför Mariestad är en av Sveriges få byggnader i amerikansk space age-stil från 1950-talet. Men om arkitekturen andas rymdålderns framtidsoptimism är hoppet inte lika stort för den skuldtyngda krögaren Erland. Alexander Nilson bestämmer sig för att omvandla krogen till en klassisk amerikansk diner. Drömmen är att uppnå krogens glansdagar på 1960-talet då 15-20 bussar om dagen stannade vid Brännebrona.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2012. Kärt barn har många namn: Vattenhindret, järnsexan och nittonde hålet är bara några av de smeknamn som golfkrogar får. Men Sundbyholms golfrestaurang utanför Eskilstuna ligger nog närmare att döpas om till Missade cutten. Frågan är om ägarna Danne och Carro verkligen har grönt kort för att driva krog. I två år har de sakta men säkert sett sin drömrestaurang förvandlas till en krispatient som kräver ständig hjärtmassage. Men Alexander Nilson kan inte lova paret ett hole-in-one-mirakel, snarare måste de spela minst på par i 72 hål om gästerna ska komma tillbaka.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2012. Krögaren Peter drömde om att servera hälsosam mat till de nyinflyttade i exklusiva området Liljeholmskajen. Men konkurrensen i restaurangtäta Stockholm var tuffare än han trodde. Nu växer skulderna på Restaurang Våg likt en tsunami. Dessutom är lokalerna så stora att gästerna ser ut som ensamma båtar som guppar omkring på öppet hav. Och köket är spretigare än en turistfälla i Gamla stan, med både ärtsoppa och sushi på menyn.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2012. Ett grekiskt drama utspelar sig i Nässjö. Likt en Odysseus har Jannis Antoniadis seglat vilse bland plankstek och bearnaise. Samtidigt har hans matgäster låtit sig lockas av friare från andra exotiska kök, som passar på när Odysseus har gått på grund. Alexander Nilson inser att Jannis snabbt måste hitta hem till Grekland för att han ska kunna besegra friarna och återta sitt rike.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2012. På 1600-talet blommade Söderhamn tack vare den berömda muskötindustrin. Men vapenindustrin är borta sen länge och staden för en tynande tillvaro med hög arbetslöshet. Kanske hoppades krögarna på Mousquet att en rustik krog döpt efter stormaktstiden skulle få Söderhamnsfolket att marschera in i raka led? Så kunde det ha varit om inte generalerna hade varit så inkompetenta.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2012. Birgitta Ghaderi lämnade ett välbetalt jobb som projektledare i Stockholm för att tillsammans med sin exman Kamran starta en restaurang. Platsen blev Fagersta och restaurangen en grillkiosk. Men trots det nya namnet Swedbar och Birgittas införande av karaokekvällar lyser Fagerstaborna med sin frånvaro. Birgitta har satsat allt sitt egna kapital och är i dag helt utan reserver. Hon sätter nu sitt sista hopp till Alexander Nilson som förutom en okunnig personal får en hel källare med skräp på halsen.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2012. Restaurang Altona har ett idylliskt läge mitt på stora torget i Sölvesborg och ser ut att vara ett mysigt ställe. Men skenet bedrar. Det äkta paret Florin och Marie Cutata har tappat fotfästet efter alla motgångar med restaurangen och den dystra stämningen präglar hela deras verksamhet. Varken mat eller inredning lockar till sig några gäster och Alexander Nilson får en hektisk vecka. På fem dagar ska han lyckas blåsa liv i en allt annat än fungerande restaurang.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2012. Alexander Nilsson drar igång fjärde säsongen med sin största utmaning hittills. När han anländer till hamnstaden Göteborg möts han inte av ett skepp i sjönöd, utan snarare av ett vrak i behov av bärgning. Givetvis heter restaurangen Glenns, det är ju ändå Göteborg.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2011. Den rutinerade kocken Alexander Nilson hjälper restaurangägare som står vid ruinens brant. Gästerna lyser med sin frånvaro, personalen kommer kanske inte överens eller maten är inte av den klass den borde vara. Alex går till botten med problemet och hjälper restaurangens ägare att komma upp på fötter och åter få affärerna att blomstra.

Kniven mot strupen sänds på TV3

Kniven mot strupen

Svensk realityserie från 2011. Hamnkrogen Karaveller i Trelleborg är på väg att sjunka i ett hav av billig fryst rödspätta och små pizzaräkor. När Alexander Nilson ska rädda skutan får han börja med att rida ut det stormiga förhållandet mellan den bångstyriga kocken Sami och ägaren Sari. När allt ställs på sin spets tar Alexander med sig Sari ut till havs och ställer ett ultimatum, men allt blir inte som de tänkt sig.

Kniven mot strupen sänds på TV3