Del 5 av 10. Per åker till Åloppe lantbruk, en timme utanför Stockholm, för att laga pepparrotskött på högrev och baka Upplandskubb. En trerätters middag serveras på Gripsholms värdshus och består av gubbröra, hängmörad ekologisk biff och…
Etikett: Den stora matresan
Del 4 av 10. Per Morberg reser till knäckebrödsbältet i Dalarna och Härjedalen. Han lagar rårakor med fläsk, kärnar smör av mjölk från fjällkor och lär sig baka det traditionella tunnbrödet Tuttul. Middagsmenyn består av Tuttulrulle med r…
Del 3 av 10. Per Morberg åker till Bergslagen för att jaga. Han provar också på att mala rostat havre, laga kolbullar och göra nävgröt. Programmet avslutas med en trerätters middag bestående av en svensk-italiensk delikatesstallrik, skrädmjö…
Del 2 av 10. Per Morberg reser till Gotland och träffar gotlänningar med öga för lokala delikatesser. Per jagar kanin och får pröva på den lokala drycken Dricko. Han lagar lamm på tre olika sätt och besöker en saffransodling och en ekologisk …