Svensk matlagningsserie från 2021. Sverige möte Schweiz i onsdagens avsnitt när vi besöker ingenjören Hans i Saltsjö Boo som tar med oss på en tur på all sina olika fordon. Det bjuds på fondue på granbarksost samt hjortfile med rösti.
Etikett: Halv åtta hos mig
Svensk matlagningsserie från 2021. Tisdagskvällen i Stockholm tillbringas hos Melodie som är front office manager. Hon bor i ett hem som hon själv beskriver som att komma hem till Indiana Jones. Här blir det filippinskt tema med chicken adobo och Halo Halo.
Svensk matlagningsserie från 2021. Måndagens värdinna är konststudenten Moa i Gustavsberg som bjuder in till sitt färgstarka hem, där gästerna får bekanta sig med ekivoka kreationer. Moas meny består bland annat av parmesanstekta pilgrimsmusslor och hemgjord ravioli.
Svensk matlagningsserie från 2021. Det är final i Dalarna och den hålls hos SO-läraren Emma som lär oss allt hon kan om både indiska gudar och thailändska smaker. Middagen består nämligen av Laab gai till varmrätt och avslutas med kokosglass.
Svensk matlagningsserie från 2021. Onsdagens värd är ingen mindre än Leksands egen trafikspecialist Lars som sätter gästerna på prov i trafiklära. Det blir fine dining när Lars konstruerat en meny bestående av bland annat monterad sparris och demonterad plankstek.
Svensk matlagningsserie från 2021. Det blir fransk afton när tisdagens värd Jimmy får bestämma och han bjuder oss på en liten intensivkurs om Rättvik i svensk filmhistoria. Till varmrätt blir det bouillabaisse som följs åt av både creme brulee och pride-parad!
Svensk matlagningsserie från 2021. Vi startar dalaveckan hos dalkullan och kostrådgivaren Anna som är en jäkel på att fynda. Det blir tatueringsstudio och till förrätt serveras marinerade räkor på smördeg som innehåller en ingrediens som kommer följa med hela veckan.
Svensk matlagningsserie från 2021. Finalvärd denna stockholmsvecka är affärscoachen Jonas, som älskar prylar och har en hel del matnyttiga tips. För honom är hetta en viktig komponent i maten, men är gästerna lika förtjusta i chili som Jonas?
Svensk matlagningsserie från 2021. Stockholms onsdagsvärd är Didrik, som ligger bakom hitlåten Fest hos Mange. Till förrätt blir det paprikasoppa med snittar, till varmrätt plankstek på oxfilé med bearnaisesås och pommes duchesse och desserten består av en banan- och kolapaj.