Etikett: Kockarnas kamp

Två kockar gör upp om den åtråvärda vinsten. Linnea Liljedahl bjuder på en minnesvärd middag och säsongens utslagna i kockar är tillbaka och agerar jury i den beryktade finalduellen. Vem vinner Kockarnas kamp 2023?

Med bara tre kockar kvar och finalen runt hörnet har det blivit dags att kora finalisterna. Dessförinnan ska femton perfekta rårakor med tillbehör serveras. Dessutom gäller det att vara skicklig med kniven när lamm väntar på styckbordet.

Det är kvartsfinal och de återstående kockarna tvingas samarbeta för chans att vinna. Såsduellen vill man undvika och vi får se ett race med rivjärn och vispar som lämnar kockarna utslagna. Näst på tur är den klassiska brunchrätten Ägg Benedict.

Våra revanschsugna kockarna testar vad smaklökarna går för i utmaningen Smakstegen. Legendaren Norbert Lang återvänder till gården för att bjuda på en oförglömlig trerättersmiddag. Kockarna prövas i konsten att få ut det mesta ur sina råvaror.

Det gäller att ha koll på både kniv och våg när kockarna sätts på prov i en av ladans tuffaste utmaningar – Laxflaxen. Danyel Couet bjuder sina vänner på en fransk lyxmiddag. Dessutom ska det skäras pommes frites till perfektion.

Att ge extra kärlek till sin pastadeg är inte ett smart drag för våra kockar då dagens tävling handlar om att tillverka 20 tagliatelle på kortast tid. Florencia Abella bjuder på en middag full av delikatesser med inspiration från Argentina.

Det gäller att hålla tungan rätt i mun och förlita sig på gedigen kunskap och smaksäkerhet när frågesporten smak och smart står på agendan. Rebellkocken Joakim Almqvist bjuder på en trerätters meny! Dessutom ska kockarna filea fisk till perfektion!

Pressen ökar i ladan och tävlingsmoment som kan tyckas simpla förvandlas till katastrof när stressen och nervositeten tar över. Det visar sig tydligt när kockarna får i uppgift att steka pannkakor och skapa 50 perfekta maränger.

Spänningen stiger i tävlingsladan när kockarna inser att de riskerar att hamna i såsduell. Det gäller att ha koll på sin pasta när första uppgiften blir att tillverka 15 perfekta äggfyllda tortellinis. I nästa utmaning ska det hackas lök.

Tio revanschlystna kockar från tidigare säsonger återvänder till tävlingsladan på Österlen. Under ledning av Pär Lernström ställs kockarna inför tuffa utmaningar som kräver precision, snabbhet, noggrannhet och stresstålighet.