Etikett: Mandelmanns gård

Senhösten är här och Mandelmanns kämpar med rymningsbenägna griskultingar och glupska ankor. Dessutom måste vindkraftverket servas inför vintern. Desto roligare blir det med jubileumsfesten som paret förbereder i orangeriet.

Djupadal skiftar i höstens alla färger och pumporna är klara för skörd. Sommarvistet görs i ordning inför vintern och den sista potatisen ska upp ur jorden. Det blir också tid för välbehövlig vardagslyx med bland annat dans och egengjorda ostbågar.

Det har återigen blivit dags att besöka familjen Mandelmann på den kravmärkta gården Djupadal i Skåne. Den här gången får vi vara med när Gustav och Marie bygger ett lekfullt, vackert och hållbart sommarhem. Ett Djupadal i miniformat helt enkelt.

Det är högsommar och gårdens ankor går Mandelmanns på nerverna. De äter upp all sallad och låter förfärligt. Gustav bestämmer sig för att flytta dem till ett härligt sommarkollo. Marie tar vara på mjölksyrebakterier och gör surdegsrostade nötter.

Snart är det dags för kalvning och Gustav och Marie flyttar ut till sommarvistet för att vara nära kossorna. Det byggs en solkokare och en uggleholk. Dessutom ska årets första honung slungas. Och så blir det midsommarfest med hyllning till det vilda.

Snart är det dags för kalvning och Gustav och Marie flyttar ut till sommarvistet för att vara nära kossorna. Det byggs en solkokare och en uggleholk. Dessutom ska årets första honung slungas. Och så blir det midsommarfest med hyllning till det vilda.

Värmen har äntligen hittat till Djupadal och Mandelmanns förbereder för att få igång odlingen på sommarvistet. Gustav har varit nedstämd under våren och delar med sig av sina tankar. Vännen Håkan kommer på besök och det bjuds på hembakta scones.

Våren har kommit till Djupadal och nu ska gården äntligen väckas till liv efter en lång vinter. Kosläpp står på agendan och lamningen är i full gång. Dessutom pryds orangeriet med en masugn som byggs med återvunna tegelstenar och lera.

Djupadal har omfamnats av senhöstens färger och förberedelserna inför nästa odlingsår är i full gång. Marie lagar en väldoftande variant av paella och Gustav bygger en ljuskrona. Därefter väntar invigning av det vackra växthuset.

Temperaturen dalar och hösten smyger sig på. Gustav plockar blomfrön som ska sparas till våren och Marie bakar semmelbullar och öppnar upp om sin fars bortgång. Senare kommer Marcus på besök och lär Gustav hur man gör tjära av gamla stubbar.