Etikett: Sveriges mästerkock

Kvällens matslag utspelar sig på Åland. Det är lagtävling och efter en grundlig genomgång av lokala råvaror och smaker får hemmakockarna i uppgift att skapa en läcker måltid med typiska åländska rätter.

Vi fyller Mästerkocksköket med spännande currydofter när uppgiften är att göra sin egen personliga kryddblandning och sedan skapa en varmrätt med smaker från Indien. De som misslyckas får en ny chans i nästa svåra utmaning.

Det är lagtävling och amatörkockarna får en unik chans att jobba i restaurangköket på en äkta stjärnkrog. Ribban ligger skyhögt när uppgiften blir att skapa tre mellanrätter med oväntade och spännande smakkombinationer på allra högsta nivå.

Vi får celebert besök av kändiskocken Marcus Samuelsson som bjuder på en masterclass om Afrikanska smaker. Självklart får sedan amatörkockarna i uppgift att laga en imponerande rätt med inspiration från det afrikanska köket.

Årets första lagtävling tar oss till en gård på landet där amatörkockarna får en grundkurs i hantverket korv. Uppgiften blir att göra en varmrätt på en egen korv med passande tillbehör. För det förlorande laget väntar en elimineringstävling.

I dagens första tävling möts amatörkockarna av en mysterybox fylld med härliga ingredienser som ska förvandlas till en valfri varmrätt där allt måste ingå. I nästa utmaning får vi besök av Efter Stängnings nya programledare, Tea Malmegård.

Nu återstår en sista chans att imponera på juryn och visa att man förtjänar en plats bland de tolv bästa. Efter provsmakning återstår det fruktade beskedet. Vissa faller på målsnöret, men för tolv lyckliga amatörkockar börjar äventyret på allvar.

Följ svenska amatörkockar som inför en jury ska visa upp sina kulinariska kunskaper. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

Följ svenska amatörkockar som inför en jury ska visa upp sina kulinariska kunskaper. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.